Rosberg na kraju dana najbrži

Prvi dan testiranja u Barceloni

Rosberg na kraju dana najbrži

Edmir Škorić

Iako je Nijemac Sebastian Vettel bio najbrži u jutarnjem dijelu testiranja u Barceloni, na kraju dana prvo mjesto zauzeo je njegov sunarodnjak Nico Rosberg iz Mercedesa.

Aktuelni svjetski prvak Formule 1, Vettel, prvi dio testiranja u Barceloni je završio na vodećoj poziciji, ali na kraju je Rosberg uspio doći na njegovo mjesto. Za tek sedam tisućinki je bio brži od Finca Kimija Raikkonena u Lotusu, dok je nabolje treće vrijeme odvezao Fernando Alonso iz Ferrarija.

 

Vettel je nakon dana završio četvrti, sa 349 tisućinki zaostatka za Rosbergom, a peti je bio Pastor Maldonado, koji je vozio novi Williamsov bolid FW35, koji je jutros predstavljen.

 

Rosberg je najbolje vrijeme ostvario na "medium" gumama, a u prvom dijelu testiranja imao je problema s mjenjačem. Najviše krugova, 110, vozio je Alonso.

 

F1, druga runda testiranja uoči nove sezone, rezultati:

1. Rosberg (Mercedes) 1m22.616s

2. Raikkonen (Lotus) +0.007

3. Alonso (Ferrari) +0.336

4. Vettel (Red Bull) +0.349

5. Maldonado (Williams) +1.117

6. Ricciardo (Toro Rosso) +1.268

7. Perez (McLaren) +1.508

8. Di Resta (Force India) +1.528

9. Gutierrez (Sauber) +2.508

10. Chilton (Marussia) +4.131

11. Pic (Caterham) +4.918

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.