Rosberg: Napravio sam dobar posao, ali će opet biti teško

Može li Nico ponoviti Kekeov rezultat ?

Rosberg: Napravio sam dobar posao, ali će opet biti teško

M. Maksimović

Na VN Monaca Nico Rosberg je stigao do svog trećeg pole positiona zaredom. Međutim i Nico i Mercedes čekaju pobjedu. Mladi Nijemac je tri puta startao kao prvi, niti jednom nije došao na postolje.

U Kini je odustao, u Bahreinu je bio deveti, u Španiji šesti. Monte Carlo je nova prilika, Keke Rosberg je tu slavio 1983.godine.

''Sretan sam što startam prvi. Danas je sve išlo prema planu, posljednji krug je bio dobar i sjajno je biti na pole positionu, na stazi na kojoj je to posebno važno'' pričao je nakon kvalifikacija Nico. 

O svojim šansama sutra, Nico je rekao: 

''Polako stvari ispravljamo iz utrke u utrku. Vidjeli ste šta se dogodilo u Španiji, koliko je moj zaostatak bio na kraju. Napravio sam dobar posao, ali će opet biti teško. Vidjet ćemo kako će gume reagovati, ko zna, iznenađenje se u Monacu događaju s vremena na vrijeme'' zaključio je Rosberg. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.