Rosberg: Neka samo Lewis vozi čisto

Rosberg vjeruje da može do naslova

Rosberg: Neka samo Lewis vozi čisto

Bliži se posljednja utrka sezone, napetost raste. Ko će osvojiti naslov svjetskog prvaka? Puno je kombinacija, ali teško da će Lewis Hamilton, a pogotovo Nico Rosberg moći taktizirati.

Po prvi put će na jednoj utrci pobjednik uzeti 50 bodova. U dosadašnjem dijelu sezone Lewis je slavio deset puta, tri puta je bio drugi, dok je Nico ostvario pet pobjeda uz deset drugih mjesta. Bez bodova su obojica ostala u dva navrata.

" Na meni je da uradim sve što budem mogao. Sigurno je da ću ga pritiskati od prvog trenutka. Vidjeli ste u Brazilu da i Lewis može napraviti grešku. Sve što tražim od Lewisa jest da se pobrine kako bi do kraja utrka bila " čista" da jednostavno vozi " čisto". On to može " rekao je Nico Rosberg.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.