Rosberg opet najbrži

Vozač Mercedesa najbrži u petak

Rosberg opet najbrži

Slično vrijeme dočekalo je vozače i na drugom slobodnom treningu u Brazilu. U ranoj fazi mokru stazu su isprobali max Chilton, Heikki Kovalainen odnosno Jules Bianchi.

Kakva je situacija u tim trenucima vladala na stazi, najbolje potvrđuje zaostatak Bianchija od četiri sekunde za Kovalainenom. Kako su vozaći pokušavali sačuvati svoje gume, u prvih pola sata na stazi smo imali samo šest vozača.

U nastavku je prvo Mark Webber išao ispod 1:30, tačnije Australac je prošao krug za 1:29.088. Vrlo brzo stigao je odgovor Nice Rosberga koji se spušta na 1:28.873. Svoje prvo mjesto i na drugom slobodnom treningu , Rosberg je na kraju potvrdio u samoj završnici pomaknuvši Vettela na drugo. Vozač Mercedesa imao vrijeme 1:27.306, dok je Vettel bio tek nešto sporiji sa 1:27.531.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.