Rosberg: Ovu prednost moram zadržati na utrci

Nakon završenih kvalifikacija

Rosberg: Ovu prednost moram zadržati na utrci

Kada je bilo najpotrebnije, Nico Rosberg je odradio odlične kvalifikacije. Po broju ostvareni pole positiona Nico se izjednačio sa šestoricom vozača koji su 13. puta startali sa pole positiona.

U tom društvu su Mark Webber, Juan Pablo Montoya, Jacques Villeneuve, Jacky Ickx, Jack Brabham i Graham Hill. Preskočio je Bergera i Coultharda. Ukupno gledajući ove sezone, ovo su bile možda i najbolje kvalifikacija za Rosberga.

" Ovo je bio sjajan dan, ja sam sretan. Od samog početka su stvari krenule onako kako treba i ja sam sa svojim inženjerima radio na poboljšanjima. Bolid je bio podešen na najbolji način. Uslovi u jutro nisu bili isti kao jučer i nije bilo jednostavno pripremiti sve. Ostvariti pole je naravno odlično, ali se bodovi osvajaju u utrci. Moram u nedelju biti maksimalno spreman i prednost koju sam stekao moram zadržati u samoj utrci " rekao je po završetku kvalifikacija Rosberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.