Rosberg pred ispitom karijere

Vozač Mercedesa uoči posljednje trke u sezoni

Rosberg pred ispitom karijere

Vozač Mercedesa Nico Rosberg ima 12 bodova prednosti u odnosu na klupskog kolegu Lewisa Hamiltona uoči zadnje trke u šampionatu.

Nijemac ne briljira u posljednje vrijeme, međutim, na pragu je osvajanja prve titule u karijeri. 

"Ne znam kako ću pristupiti posljednjoj trci u Abu Dhabiju. Obavjestiću vas u četvrtak pred trku, kada bude vrijeme da razmišljam o tome. Biće težak vikend kao i uvijek, ništa nije lako u Formuli 1", izjavio je Rosberg.

Lewis Hamilton je pobijedio u posljednje tri trke, ali da bi odbranio titulu potreban mu je i trijumf na stazi Yas Marina, ali i Rosbergov plasman ispod trećeg mjesta.

"Nico je odličan ove sezone, nije imao problema dok sam ja često bio u čudnim pozicijama. Ali ako budem vozio kao u subotu neće biti važno. Šanse su male, ali nikad se ne treba predavati", rekao je Hamilton.

Trka za VN Abu Dhabija na programu je 27. novembra.

Generalni poredak vozača:

1. Nico Rosberg (Mercedes) 367

2. Lewis Hamilton (Mercedes) 355 

3. Daniel Ricciardo (Red Bull) 246

4. Sebastian Vettel (Ferrari) 197

5. Max Verstappen (Red Bull) 192

6. Kimi Raikkonen (Ferrari) 178

7. Sergio Perez (Force India) 97

8. Valtteri Bottas (Williams) 85

9. Nico Hulkenberg (Force India) 66

10. Fernando Alonso (McLaren) 53

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi