Rosberg prihvatio odluku ekipe

Iako je bio brži nije imao dozvolu

Rosberg prihvatio odluku ekipe

M. Maksimović

Za razliku od Marka Webbera, Nico Robserg, vozač Mercedesa nije previše tragično prihvatio timsku naredbu da ne pretekne Lewisa Hamiltona. 

U vrijeme dok je bio na stazi, Rosberg se približio Hamiltonu, pripremao se za napad, tražio je dozvolu, ali je onda u slušalicama čuo riječi Rossa Browna ˝Negative, Nico.˝, uz obrazloženje da bi i Hamilton mogao ići znatno brže, ali da ga namjerno usporavaju porukama iz boksova. 

 

Prilikom proglašenja pobjednika, Hamilton je u mikrofon Martina Brundlea rekao 

 

''Ovdje je trebao stajati Nico, zaslužio je da bude na podijumu umjesto mene. Bio je brži, ja sam štedio gorivo. Stajati ovdje nakon ovakve utrke, nije baš najbolji osjećaj''.

 

''Ovo je bila odluka ekipe i tu odluku ja poštujem.Proteklih godina smo imali dosta problema i zato je za ekipu bilo važno da osvojimo što više bodova. Jasno mi je zbog čega je ekipi bilo važno da ostanemo na tim pozicijama, vjerujem da je situacija bila drugačija, ekipa bi isto reagovala'' izjavio je Rosberg nakon završetka utrke. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.