Rosberg: Situacija je teška, ali ja nikada ne odustajem

Nico još jednom prokockao pole position

Rosberg: Situacija je teška, ali ja nikada ne odustajem

Nico Rosberg je treći put zaredom završio na drugom mjestu, deveti put ove sezone. Još jednom najbolju startnu poziciju nije pretvorio u pobjedu.

Bez obzira na činjenicu što ima šest pobjeda u poređenju sa Hamiltonom u ovoj sezoni, Nico je još uvijek u igri za naslov prvaka. Međutim, gledajući samo stazu, teško će Rosberg pored ovakvog Lewisa doći do titule.

" Iza mene je težak dan, užasan osjećaj da sam propustio priliku nešto napraviti nakon dobro odrađenih kvalifikacija. Uslovi za mene na stazi su bili drugačiji nego dan ranije, dugo je trebalo da pronađem svoj ritam. U Formuli 1 brzo prilagođavanje igra važnu ulogu, ali je očito mene trebalo više vremena. Pogotovo nakon što sam ispustio prvo mjesto. Nakon desetak krugova sam bio pravi, počeo sam pritiskati, ali je Lewis vozio sjajnu utrku i ja mu čestitam. Ostale su još samo dvije utrke, bit će teško ali još uvijek postoje šanse da osvojim naslov i neću se predavati. Ja nikada ne odustajem " poručio je novinarima
Nico Rosberg nakon utrke u Austinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.