Rosberga ne zaustavlja ni puknuta guma

Dva slobodna treninga pripala Rosbergu

Rosberga ne zaustavlja ni puknuta guma

Nico Rosberg je imao najbolja vremena na slobodnim treninzima koji su se vozili na stazi Spa. Uopšteno, Mercedes je dominirao.

Rosberg je na prvom treningu bio brži dvije desetinke od Hamiltona koji je imao priliku isprobati novo zadnje krilo. Nico je imao manjih problema sa bolidom u ranoj fazi, ali se vratio na stazu pa je na kraju sa 1:51.082 završio na prvom mjestu. Najbliži bolidima Mercedesa bio je jedan bolid Red Bulla sa poprilično nekonkurentim Renaultovim motorom. Međutim Australac je odradio dobar dan, završio je tri desetinke iza Rosberga.

Njegov timski kolega Rus Kvyat bio je šesti. Između dva bolida Red Bulla na četvrtom i petom mjestu završili su Raikkonen i Vettel. Pastor Maldonado je dožio neugodno izlijetanje, 40 prije kraja prvog treninga. Završio je u zaštitnoj ogradi te je oštetio Lotusov bolid. I McLaren je stigao sa novim dijelovima, jačim motorom ali se to nije moglo primijetiti s obzirom na 16.mjesto Alonsa i 18. Buttona.

Poredak se značajnije barem kada je u pitanju vrh se nije promijenio niti nakon drugog treninga. Opet je Rosberg predvodio društvo sa 1:49.385. Lewis Hamilton je sa 1:49.687 bio drugi, Ricciardo treći (1:50.136). Ipak Rosbergov nastup nije prošao bez problema.

Pola sata prije kraja treninga pukla je zadnja desna guma na bolidu Nice Rsoberga ali je na sreću mladi vozač prošao bez problema jer nije bilo kontakta sa drugim bolidima i ogradom. Za razliku od njega Marcus Ericsson je završio u ogradi  jer je izgubio kontrolu u jednom trenutku, ali je prošao bez povreda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.