Rosbergu pri 320 km/h pukla guma

Trebao mu toalet papir

Rosbergu pri 320 km/h pukla guma

U Mercedesu i Pirelliju su pokušali sakriti, ali nisu uspjeli. Tokom današnjeg testiranja guma u Bahreinu Nico Rosberg je doživio neugodan incident. 

Na najdužem pravcu na stazi pri brzini od 320 km/h, jedna guma je eksplodirala pa se bolid poprilično neugodno okrenuo na stazi. Koliko neugodno priznao je i sam Rosberg.

"Vozio sam maksimalnom brzinom, 320 km/h, na dugom pravcu kada je bez ikakvog upozerenja eksplodirala guma. Okrenuo sam na stazi, nije bilo ugodno, bio mi je potreban toalet papir", slikovito je na svom Twiteru napisao Nico. Par minuta kasnije, Nico je odlučio izbrisati taj komentar.

Kao što je poznato od ranije, Pirelli je odlučio testirati gume za 2014. godinu na stazi u Bahrainu, a nekih komentara i reakcija iz Pirellija nije bilo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.