Rosbergu prvi slobodni trening

Mercedes nastavlja svoju dominaciju

Rosbergu prvi slobodni trening

To što se radi o novoj stazi ekipi Mercedesa ništa ne znači. Na prvom slobodnom treningu za VN Rusije, najbolje vrijeme je imao Nico Rosberg ispred Lewisa Hamiltona, a razlika između njih dvojice bila je 0.060 sekundi. Treće vrijeme je imao Jenson Button za zaostatkom od 0.2 sekunde.

U prvih 20-25 minuta vozači su se uglavnom upoznavali sa stazom. Kako je vrijeme prolazilo tako su i vremena bila sve bolja. Posebno raspoložen je bio domaći vozač Daniil Kvyat koji je na kraju završio na sedmom mjestu. Svoju priliku je dobio i dugo najavljivani Sergey Sirotkin u Sauberu, on je na kraju bio na 17.mjestu. Najbolje vrijeme bilo je ono Nice Rosberga 1.42.311, dok je Hamilton svoj najbolji krug imao odvezao u vremenu 1:42.376.


U prvih pet smo imali još dva Mercedesa i to ona McLarenova. Button je bio treći sa 1:42.507, dok je Magnussen završio na petom mjestu sa 1:43.026. U ovom društvu jedini " uljez" je bio Fernando Alonso u Ferrariju na četvrtom mjestu sa 1:42.720.

Svi vozači su tokom prvog treninga koristili srednje mekanu komponentu guma. Ekipa Marussije je prvi slobodni trening odradila sa samo jednim bolidom, Max Chilton je završio kao posljednji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.