Ross Brawn krivi rad na DRS sistemu

Mercedes se za peto mjesto bori sa Sauberom

Ross Brawn krivi rad na DRS sistemu

Ross Brawn je priznao da se Mercedes previše fokusirao na rad DRS sistema tokom ove sezone.

Umjesto da su tokom sezone ravnopravno ušli u borbu sa Red Bullom, McLarenom, Ferrarijem i Lotusom, u Mercedesu zaostaju 12 bodova za Sauberom koji je na petom mjestu poretka konstruktora, a do kraja su ostale još dvije utrke. Mercedesova oba pilota nisu uspjeli osvojiti niti jedan bod u posljednje četiri utrke.

 

Govoreći pred utrku u SAD-u, Brawn je priznao da je Mercedes zapostavio druga područja u smislu filozofije tima i razvoja bolida.

 

" Jedan od zaključaka do kojih smo došli je taj da sve funkcioniše kako treba sa DRS-om, ali nas je to unazadilo na drugim poljima", bile su riječi šefa Mercedesa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.