Ross Brawn napušta ekipu Mercedesa

Želio je ostati šef ekipe

Ross Brawn napušta ekipu Mercedesa

Ross Brown napušta ekipu Mercedesa na kraju sezone. Pregovori i razgovori vodstva Mercedesa očito nisu dali rezultata pa će u budučnosti Mercedes voditi dvojac Toto Wolff i Paddy Lowe zajedno naravno sa Nikijem Laudom.

Mercedes je još prošle zime potpisao ugovor sa bivšim tehničkim direktorom McLarena, očito sa namjerom da ovaj zamjeni Brawna. Međutim, nešto kasnije će se pojaviti informacije kako Mercedes želi zadržati Brawna. Lauda je također bio za ostanak Brawna ali su kamen spoticanja bile ovlasti koje bi imao čovjek koji je sa Micahelom Schumacherom osvojio sedam titula svjetskog prvaka.

Brawn je želio da je i dalje bude alfa i omega, odnosno čovjek zadužen za sve, što ostalima očito nije odgovaralo, tačnije u Mercedesu su se nadali da će uspjeti nagovoriti Brawna da ostane ali u nekoj drugoj ulozi. Brawn to nije prihvatio te je odlučio na kraju sezone napustiti Mercedes. Tako će od naredne godine Wolf biti čovjek zadužen za politiku i finansije, Loweu jednostavno rečeno za tehnički i sportski dio ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti