Rossi: Agostini je još uvijek najveći
Giacomo Agostini - čovjek sa najviše pobijeda u moto trkama u raznim klasama (122)

Nakon stote pobjede u karijeri

Rossi: Agostini je još uvijek najveći

T. Hebib

Nakon što je u subotu postao jedini vozač koji je poslije Giacoma Agostinija stigao do brojke od sto pobjeda Valentino Rossi insistira da je njegov sunarodnjak i dalje najveći.

"Za mene je ovo veoma emocionalan trenutak i stotu pobjedu ću pamtiti do kraja života.", rekao je Rossi poslije utrke. "Kada sam dostigao sedamdest, stota se činila tako daleko, ali sada sam tu i bilo je odlično i veoma zabavno doći do ovdje. Zahvalan sam mnogim ljudima koji su uz mene svih ovih godina i koji su davali sve od sebe da motor učine što boljim. Ipak najveću zahvalnost dugujem familiji i prijateljima koji su me uvijek podržavali. Sada imam stotinu pobijeda i tek sam drugi vozač koji je došao do ovog broja, ali Agostini ima 22 više i za mene je on još uvijek najveći.", skromno je zaključio Rossi.

Giacomo Agostini je tokom 60-tih i 70-tih godina pobjedio u 122 trke i osvojio 15 titula svjetskog šampiona u klasama od 350 i 500 kubnih centimetara, od čega rekordnih 8 u 500cc.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.