Rossi najbrži na prvom treningu
Valentino Rossi

Misano

Rossi najbrži na prvom treningu

T. Hebib

Na danas voženom prvom slobodnom treningu najbolje vrijeme je postavio prošlogodišnji pobjednik Valentino Rossi. Njegov najbrži krug, kojeg je odvozio pred sami kraj treninga, je iznosio 1'35.304.

Drugoplasirani je Rossijev timski kolega i najveći rival u borbi za ovogodišnju titulu, Jorge Lorenzo (drugoplasirani na ovoj stazi i prošle godine), koji je imao zaostatak od 0.126 sekundi dok je treće vrijeme imao pa možda i najveći gubitnik Indianaplisa, Dani Pedrosa, koji je zaostao 0.776 sekundi.

Od dobrih rezultata treba spomenuti i onaj Alexa de Angelisa. On je današnji trening završio na četvrtom mjestu sa zaostatkom od 0.792 sekundi i time pokazao da je u sve boljoj formi i da njegovo drugo mjesto na Indyju nije bilo slučajnost. Svi ostali vozači su imali zaostatke veće od sekunde.

U klasi od 250cc najbrži je bio Hector Barbera (1'39.212), drugi Mattia Pasini (+0.472) a treći Hiroshi Aoyama (+0.836). Unutar sekunde zaostatke je bio još samo Alvaro Bautista (+0.977) dok je Marco Simoncelli završio na sedmom mjestu sa zaostatkom od 1.639 sekundi.

Osamnaestogodišnji Bradley Smith je bio najbrži u klasi od 125cc s vremenom od 1'45.297. Slijede ga vodeći u poretku, Julian Simon, sa zaostatkom od 0.323 sekundi te Andrea Iannone sa zaostatkom od 0.481 sekundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.