Rossi: Nisam daleko, ali sam na četvrtom mjestu

Doktor svjestan situacije

Rossi: Nisam daleko, ali sam na četvrtom mjestu

Legendarni italijanski motociklista Valentino Rossi ne može biti previše zadovoljan nakon trke koja je održana proteklog vikenda u Silverstoneu. 

Rossi je vodio najvećim dijelom trke, ali je pred sami kraj izgubio lidersku poziciju te je trku završio tek na trećem mjestu, a prestigli su ga Dovozioso i Vinales. 

Rossi je nakon trke bio iskren, pa je rekao da će mu za titulu prvaka svijeta trebati puno bolja forma. 

"Obično se za titulu bore dvojica ili trojica vozača, a ove godine nas je pet. Uvijek sam realan, sretan sam što sam u dobroj poziciji i što je sve otvoreno. Nisam dovoljno dobar u samom finištu trke da bih se borio za titulu. Nisam daleko, ali na četvrtom sam mjestu. Ono što mi je potrebno nije lako, ali ćemo pokušati da riješimo problem što prije, nadam se", rekao je Rossi pa dodao:

"Vidio sam da je Marquez izletio. To je važno za šampionat, ali ništa se nije promijenilo za mene jer sam želio da pobijedim. Morate da date sve od sebe, do kraja nije ostalo još puno, samo šest trka".

Podsjetimo, Rossi je u ukupnom plasmanu vozača na četvrtom mjestu sa 26 bodova zaostatka za liderom Andreom Doviziosom. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi