Rossi optimista prije starta sezone
Rossi već ima devet naslova prvaka

Prije prve utrke u Qataru

Rossi optimista prije starta sezone

M. Maksimović

Do početka nove sezone u svjetskom prvenstvu motociklista ostala su još tri dana, već sada su ekipe u Qataru gdje se u nedelju pod reflektorima voze prve tri utrke u kategorijama Moto GP, Moto 2 i do 125 cc. Da ne bude zabune, od ove godine više nemamo '' srednju'' klasu, do 250 cc, već po novom Moto 2.

VN Qatara se vozi na stazi Losail, a u centru pažnje će svakako biti ona najatraktivnija u klasi Moto GP. Valentino Rossi je devet puta bio svjetski prvak, sedam u kraljevskoj klasi, po jednom u klasama do 125 i 250 cc. Prije početka sezone u kojoj brani naslov prvaka, Rossi kaže:


''Staza u Qataru nam nikada nije odgovarala, ali smo na testiranjima pokazali da smo na pravom putu. Nažalost, testirali smo samo šest dana pa imamo još dosta na novom motoru, ali ukupno gledajući možemo reći kako su Yamaha i Bridgestone odradili vrlo dobar posao.''


Rossi je posljednji put slavio na stazi u Qataru prije četiri godine, a na posljednje tri utrke dva puta je završio kao drugi, jednom kao peti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.