Rossi: Ovo je sramota za Marqueza i za sport
Foto: EPA

Doktor ljut i razočaran

Rossi: Ovo je sramota za Marqueza i za sport

Vozač Yamahe Valentino Rossi bio je i više nego razočaran nakon završetka posljednje utrke u ovoj sezoni Moto GP-a.

Legendarni Italijan je startao kao zadnji zbog kazne, a na kraju je utrku završio kao četvrtoplasirani, što mu nije bilo dovoljno da dođe do jubilarne desete titule u karijeri.

Ni posljednja utrka sezone koja se vozila u Valenciji nije mogla proći bez kontroverzi, a najvećim moralnim gubitnikom se čini španski vozač Marc Marquez, koje je učinio sve da se Rossi ne domogne titule.

Njegovim potezima je bio razočaran i sam Italijan, koji je nakon utrke poručio da je Marquezovo ponašanje na stazi bilo sramotno.

"Ovdje se dešavalo nešto veoma čudno, a u jednom trenutku je bilo čak i neprijatno. Kao da je Marquez postao bodyguard Lorenzu. Njegovo ponašanje je vrlo loše i sramotno, kako za njega tako i za sport. On je vozač Honde koji se uopšte nije borio protiv protivnika iz Yamahe, a to je nešto nevjerovatno. Ipak, tako je kako je i to moramo prihvatiti", rekao je Rossi, koji je nastavio:

"Sretan sam jer su sada svi vidjeli ono o čemu sam pričao u Australiji. Ja se nadam da će Marquez shvatiti svoju grešku i iskreno mi je vrlo teško da mu se obraćam".

"Ne znam više šta da kažem o šampionatu, ali je očigledno ovdje dosta toga kvarnog. Ne razumijem ponašanje Hondi, ali šta je tu je. Lorenzu čestitam na tituli, iako ona nema pravi sjaj", dodao je Italijan.

Valentino Rossi je na kraju ponio titulu moralnog pobjednika, ali nismo sigurni kolika mu je to utjeha. Čini se kako nas u narednoj sezoni čekaju uzbuđenja kao nikad prije, jer sav sukob i varnice definitivno neće završiti na ovome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti