Rossi: Potrebna su nam bolja vremena

Ducatiju nedostaje nekoliko desetinki

Rossi: Potrebna su nam bolja vremena

Valentino Rossi je optimističan u vezi svojih šansi ovog vikenda na VN Japana. Ipak, smatra da mora skinuti još koju desetinku po krugu da bi bio u mogućnosti boriti se za podij na nedjeljnoj utrci.

Motegi je tradicionalno odgovarajuća staza za Ducati koji je do sad uzeo četiri pobjede ispred japanskih rivala, Yamahe i Honde.

 

Rossijeva statistika na ovoj stazi je osvojenih pet podija, ali od toga samo jedna pobjeda i to 2008. godine. Debi za Ducati na ovoj stazi je prošao neslavno nakon što je u kvalifikacijama bio sedmi, a na utrci odustao nakon samo nekoliko okretaja.

 

Italijan smatra da bi ovog vikenda sve moglo biti puno drugačije iz razloga što Ducati u Japanu već godinama dominira.

 

"Staza mi dogovara iz razloga što ima dobro prianjanje, imam pozitivne uspomene od prošle godine. Motor se tad pokazao dobrim prilikom testiranja i vjerujem da bih ostvario dobar rezultat na kraju utrke da nisam imao pad u prvom krugu, na žalost", rekao je Rossi.

 

Njegov timski kolega, Nicky Hayden, otkrio je da ga muči povreda ruke iz Aragona, ali ipak želi nastupiti u nedjelju.

 

"Japan ima puno strastvenih navijača i to je mjesto sa bogatom tradicijom moto utrka. To je jako dobro, iako ne mogu reći da je Motegi moja omiljena staza. Ovo je prva od tri uzastopne utrke i veoma je važna. Sudar u Aragonu nisam smatrao velikim problemom, ali nakon što sam odradio pretrage otkrio sam da imam ozljedu ruke. Nije toliko bolno tako da želim nastupiti ovog vikenda. Nadam se da ćemo napraviti značajniji rezultat i vratiti potrebno samopouzdanje", saopštio je Ducatijev drugi vozač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.