Rossi u Ducatiju

Rossi u Ducatiju

T. Hebib

Nakon što se dugo vremena špekulisalo, danas je konačno objavljeno. Od iduće sezone Valentino Rossi će nositi Ducatijevu crvenu boju i tako završiti sedam godina dugu suradnju sa Yamahom u koju je došao 2004-te godine.

Sa Yamahom je Rossi osvojio titule 2004, 2005, 2008 i 2009-te godine.

Ovim Rossijevim potezom mnogi Ducatijevi fanovi su došli na svoje jer će za njihovog omiljenog proizvođača napokon voziti jedan talijanski vozač vrhunske klase.

Ducati je zadnju titulu osvojio sa Casey Stonerom 2007 godine i to nakon što su se u ovo takmičenje vratili 2003-će nakon tridesetogodišnjeg odsustva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti