Rossiju trijumf u dramatičnoj završnici

Moto GP

Rossiju trijumf u dramatičnoj završnici

Adnan Beganović

Valentino Rossi osvoji je četvrti put Veliku nagradu Njemačke u Sachsenringu, ali da do tog trijumfa nije došao nimalo lako govori podatak o prednosti nad drugoplasiranim Jorgeom Lorenzom, a ona je iznosila 0,099 sekundi.

Utrku za nezaborav pružio je dvojac Fiat Yamahe (Rossi, Lorenzo) navijačima na Velikoj nagradi Njemačke. Prvi put u karijeri na stazi u Sachsenringu Rossi je startao sa pole pozicije, a tokom čitave utrke smjenjivao se u vodstvu sa svojim najvećim rivalom, Jorgeom Lorenzom.

Posljednji put je Il Dottore pretekao Lorenza dva kruga prije kraja, i do kraja utrke prednost nije ispuštao. Na pobjedničkom postolju našao se još i Dani Pedrosa. Na 4. mjestu završio je Stoner, iako je većim djelom utrke bio među tri najbolja, dok je peti na cilj stigao Alex de Angelis . Rossi je trenutno vodeći u ukupnom poretku sa 6 bodova više od Lorenza i 28 od Stonera.

Nastavak šampionata na rasporedu je sljedeće sedmice u Velikoj Britaniji u Donington Parku.

Velika nagrada Njemačke:
1.Rossi (Italija, Fiat Yamaha) 41:21,769
2.Lorenzo (Španjolska, Fiat Yamaha) +0,099
3.Pedrosa (Španjolska, Repsol Honda) +2,899
4.Stoner (Australija, Ducati) +10,226
5.De Angelis (San Marino, Honda Gresini) +21,522

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.