Rubens Barrichello neće u Sauber

Kimiya Sato rezervni vozač u Japanu

Rubens Barrichello neće u Sauber

Iako su mnogi mediji raspisali o tome kako se Rubens Barrichello vraća u Formulu 1, odnosno Sauber, od toga neće biti ništa. Šefica Monisha Kaltenborn je prije nekoliko dana izjavila kako ta opcija nije isključena, ali se brzo predomislila.

" Rubens Barrichello neće voziti za nas naredne sezone. Možda je tako bolje kada rasčistimo stvari" poručila je Monisha. Ako neće Barrichello, hoće Kimiya Sato mladi Japanac koji je do sada svoje iskustvo sticao kroz Auto GP seriju, zatim Formulu BMW i Formulu 3.

Sato koji nije ni u kakvoj rodbinskoj vezi sa poznatijim Takumom, zauzet će zamijeniti Robina Frijnsa na mjesto rezervnog vozača za predstojeći vikend u Japanu. Sato je već testirao za Sauber, ali je veliko pitanje da li će dobiti priliku na Suzuki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.