Rusi se spremaju za Formulu 1

Uskoro nova Velika Nagrada

Rusi se spremaju za Formulu 1

M. Maksimović

Izgradnja staze u Sočiju kako tvrde organizatori ulazi u svoju završnu fazu. Staza se nalazi u okviru kompleksa koji će biti domaćin Zimskih Olimpijskih Igara 2014.godine,duga je 5.845 kilometara, maksimalna brzina će ići do 320 km/h, dok je na stazi ukupno 18 zavoja. 

''Olimpijski park je skoro završen, neke zgrade su već u upotrebi, ostale čekaju dozvolu, dok je sama staza u aktivnoj fazi izgradnje.Očekuju nas radovi na ostalim objektima, kao i postavljanje asfalta na stazu'' tvrde organizatori koji su kao i većina koristili usluge dizajnera Hermanna Tilkea.

 

''Zajedno sa organizatorima, izvođačima radova duboko smo ušli u kompletan projekat i ono što možemo reći u ovom trenutku jeste da radovi teku baš kao što je planirano zajedno sa izgradnjom objekata za Olimpijadu'' kaže Tilke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.