Sainz: Nisam želio da ovako bude, žao mi je

Posljednja utrka za Toro Rosso

Sainz: Nisam želio da ovako bude, žao mi je

E. Ganibegović

Carlos Sainz je u današnjoj utrci Velike nagrade Japana odustao u prvom krugu, pa je poslije uputio izvinjenje svojoj ekipi Toro Rossa.

Španac je startao kao posljednji, pa je na startu bio agresivan kako bio došao do što bolje pozicije. Ali, u Esses kompleksu je izgubio kontrolu nad bolidom i završio utrku nakon štete na bolidu.

Poznato je kako će Sainz svoju karijeru nastaviti u Renaultu, pa mu je ovo bila posljednja utrka za Toro Rosso.

"Nisam želio da ovako bude, htio sam na dobar način da se oprostim od ekipe. Prije svega hoću da se izvinem cijeloj ekipi. Pokušao sam riskirati sve na startu kako bih nadoknadio nekoliko mjesta, međutim izgubio sam kontrolu i to je bio kraj", rekao ja Sainz, nakon čega je poručio:

"Stvarno je šteta, jer sam jedva čekao ovu utrku, ali ostat ću pozitivan. Ove tri godine su bile fantastične. Puno sam bolji vozač nego 2015. godine, a sve zahvaljujući Toro Rossu. Ono su veliki profesionalci koji su mi pomogli da postanem vozač kakav sam danas."

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti