Sam Michael upada na mjesto Martina Whitmarsha

Malo iznenađenje u ekipi McLarena

Sam Michael upada na mjesto Martina Whitmarsha

Teme:

Martina Whitmarsha neće zamijeniti Ross Brawn, već Sam Michaela. Michael je svoju karijeru u svijetu Formuli 1 počeo još 1993. godine u ekipi Lotusa koji se povukao godinu kasnije, pa je Australac morao ponovo tražio posao.

Našao ga je u Jordanu, a onda se skrasio u Williamsu 2001. godine. Od 2004. godine, Michael je radio na mjestu sportskog direktora Williamsa.

McLaren danas predstavlja bolid pa se očekuje da Michael bude potvrđen kao šef McLarena. Martin Whitmarsh je morao napustiti McLaren zbog loših odnosa sa pojedinim članovima uprave, a sve je kulminirao nakon što je Kevin Magnussen zamijenio Sergia Pereza, jer je Martin bio na strani Meksikanca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.