Samo čudom je preživio stravičnu nesreću i sada kreće u potpuni oporavak

Correa se osjeća dobro

Samo čudom je preživio stravičnu nesreću i sada kreće u potpuni oporavak

M. Šljivak

Vozač Formule 2 Juan Manuel Correa, koji je povrijeđen u stravičnoj nesreći u kojoj je poginuo Anthoine Hubert, prebačen je na intenzivnu njegu i njegovo stanje je stabilno.

Stravična nesreća koja je potresla auto-moto svijet desila se u subotu na stazi Spa u Belgiji. Correa je naletio na bolid u kojem je bio Hubert, a nesretnom Francuzu nije bilo spasa i ubrzo je promenuo.

Sam Correa je doživio stravične povrede. Obje noge su mu slomljene, ima povredu kičme, a nakon nesreće je imao četverosatnu operaciju. Ipak, iako su povrede teške, njegovo stanje je stabilno i očekuje se potpuni oporavak.

"Correa će oporavak nastaviti pod nadozorom specijalista", kratko je saopštio njegov tim.

Ovako je izgledala stravična nesreća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi