Šanse za Schumacherov oporavak su 40 do 45 posto

Vijesti iz Grenoblea i nisu dobre

Šanse za Schumacherov oporavak su 40 do 45 posto

Adnan Beganović

Najbolji vozač Formule 1 svih vremena, Michael Schumacher, nakon nesreće na skijalištu u Merbielu još uvijek se nalazi u komi u kojoj bi mogao ostati i nekoliko sedmica.

Informacije iz Grenoblea gdje je Schumacher dva puta operisan "cure na kapaljku" i u ovom trenutku niko sa sigurnošću ne može reći da li će legendarni Schumi dobiti i ovu najvažniju bitku.

Profesor Jean-François Payen, koji je šef klinike u Grenobleu, istakao je da pacijenti sa ovako teškim povredama glave imaju 40 do 45 posto šanse da se oporave, ali je i dodao da je to samo statistika, kojom se on ne želi baviti.

Na kraju dodajmo da je profesor Uwe Kehler, inače cijenjeni neurohirurg sa Klinike Asklepios u Hamburgu, danas istakao da bi Schumacher u komi mogao ostati sedmicama, pa i mjesecima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.