Sauber dužan i za struju!

Švicarska ekipa i dalje u problemima

Sauber dužan i za struju!

Kada čovjek čita informacije koje stižu u posljednje vrijeme iz ekipe Saubera teško da može steći dojam da se radi o jednoj profesionalnoj F1 ekipi.

Već duže vremena se piše o finansijskim problemima ove ekipe koja kažu ima dug od 44.000 eura za električnu energiju. Da to nisu samo špekulacije potvrdila je i šefica, Monisha Kaltenborn koja je dug izmiren i kako nije bilo kašnjenja. Međutim, švicarski mediji pušu kako je taj dug samo jedan od gomile koji su iza ove ekipe. Navodno je Sauber dužan preko 500.000 eura.

" Ekipa Saubera se nalazi u izazovnoj situaciji, ali mislim da smo na pravom putu. Za sada idemo korak po korak. Što se tiče duga prema Nici Hulkenbergu, uplate su izvršene i taj problem smo rasčistili" naglasila je šefica Monisha Kaltenborn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.