Sauber odbio GP2 prvaka i 14 miliona dolara

Tražili duplo više

Sauber odbio GP2 prvaka i 14 miliona dolara

Ekipa Saubera definitvno ne pliva u novcu, zato je i ova informacija krajnje čudna. Naime, Švicarac Fabio Leimer, aktuelni GP2 prvak je bio spreman za 14 miliona dolara kupiti svoje mjesto u ekipi Saubera ali to bilo dovoljno.

Nezvanično, šefica Monisha Kaltenborn je tražila dvostruko veći iznos, tačnije onu cifru koju su platili sponzori Meksikanca Estebana Gutiérreza. Švicarac iza sebe ima kompaniju Rainer Gantenbein, ali će sada je to sasvim izvjesno u seriji sportskih automobila. Paralelno sa ovom informacijom, pojavila se i ona koja kaže da bi Adriana Sutila naredne sezone u Sauberu mogao zamijeniti Geido van der Garde čiji su sponzori spremni istresti kesu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.