Sauber potvrdio Sutila i Gutierreza

Kompletirana još jedna ekipa

Sauber potvrdio Sutila i Gutierreza

Ekipa Saubera je potvrdila svoju postavu za 2014.godinu. Nikakvih iznenađenja nije bilo, pa će prema najavama za Sauber voziti Adrian Sutil i Esteban Gutierrez.

Sutilu će to biti sedma sezona, do sada je vozio za ekipe Spykera i Force Indije, dok je Gutierrez predhodnu proveo baš u Sauberu.

" Zadovoljni smo što će Esteban voziti za nas i naredne godine. Radi se o talentovanom vozaču koji je prošle godine iz prve ruke osjetio koliko je teško biti novajlija na stazi. Ono što je ohrabrujuće jeste činjenica da je Esteban bio najbolji novajlija u prvenstvu. Sigurna sam da će Esteban iskoristiti svoje iskusstvo i da ćemu pomoći činjenica da je razvio odličnu saradnju sa svakim članom ekipe" kaže šefica Monisha Kaltenborn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.