Sauber pruža priliku Leclercu: Vozit će na četiri treninga

Leclerc u švicarskom timu

Sauber pruža priliku Leclercu: Vozit će na četiri treninga

E. Ganibegović

Danas su se pojavile informacije kako je Sauber potvrdio da će Ferrarijev Charles Leclerc voziti za njih na četiri treninga do kraja sezone.

Sauber pruža priliku mladom vozaču kako bi se dokazao i dobio mjesto sljedeće godine u švicarskoj ekipi.

Činjenica koja također udaljava Leclerca iz Ferrarija je ta što je italijanska momčad potpisala nove ugovore sa Kimijem Raikkonenom i Sebastijanom Vettelom. 

Ovaj 19-godšnji vozač je trenutno prvoplasirai u Formuli 2. Na svom kontu ima pet pobjeda, dok je osvojio sedam od mogućih devet pole pozicija. 

Prvobitni dogovor je bio da će Leclerc voziti na pet treninga, međutim ipak će dobiti priliku na četiri i to u Maleziji, SAD, Mexicu i Brazilu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi