Sauber u Belgiji sa boljim Ferrarijevim motorima

Prilika za švicarsku ekipu

Sauber u Belgiji sa boljim Ferrarijevim motorima

Prema najavama švicarske ekipe, Sauber u Belgiju stiže sa najnovijom verzijom Ferrarijevog motora. U Ferrariju su puno radili na svom V6 motoru, što je dalo rezultate na stazi, ali nova specifikacije je bila dostupna samo fabričkoj ekipi, ali od Belgije, novi motor će imati i Sauber.

Sauber koji je odlično krenuo u sezonu, ekipa je u prve tri utrke uzela 20 bodova, ali kako je vrijeme odmicalo, tako je i švicarska ekipa gubila korak. Sauber nije nadograđivao svoj C34, što se odrazilo na tempo. Sa dolaskom novog nadograđenog Ferrarijevog motora situacija bi se trebala promijeniti.

" U Belgiji će oba bolida Saubera imati nove snažnije Ferrarijeve motore posebnim krilima. Spa zahtijeva
dobre performanse za vrijeme brzih prolazaka kroz zavoje i dobru brzinu na pravcu, dakle aerodinamičku
efikasnost i snagu motora. Jedva čekamo da vidimo naše bolide na stazi " kaže Giampaolo Dall’Ara, jedan od šefova u Sauberu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti