Schumacher bi novu godinu mogao dočekati u svom domu

Schumacher bi novu godinu mogao dočekati u svom domu

Michael Schumacher, sedmerostruki prvak Svijeta u Formuli 1, Božić i Novu godinu mogao bi provesti u svom domu.

Schumacher je u junu skinut s aparata nakon što je skoro šest mjeseci proveo u induciranoj komi. Nakon teške povrede glave zadobijvene na skijanju krajem prošle godine u Francuskoj prebačen je u kliniku u Vaud u Lausanni, gdje se oporavlja već neko vrijeme.

"Schumacheru je i dalje potrebna pomoć. Za sada niko ne može sa sigurnošću kazati kada će vratiti svoje motoričke sposobnosti, ni kada će ponovo početi govoriti," prenose njemački mediji izjavu neimenovanog izvora iz bolnice.

Neizvjesno je koliko će trajati njegov oporavak i hoće li se uopšte oporaviti, a za sada reaguje na dodir i čuje glasove. Inače, višestruki prvak u Formuli 1 živi sa porodicom u Glandu u Švicarskoj, gradu koji je smješten na obali jezera Leman, između Ženeve i Lozane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.