Schumacher dočekao 45. rođendan u komi

Navijači Ferrarija došli da podrže šampiona

Schumacher dočekao 45. rođendan u komi

Michael Schumacher i dalje je u komi, on je u nedjelju pao na skijanju i od tog dana ljekari se bore za život sedmerostrukog prvaka svijeta u Formuli 1. 

Schumacher je imao dvije operacije na mozgu, Nijemac je stabilan, ali u kritičnom stanju. Posljednji put doktori su se novinarima obratili u utorak nakon druge operacije koju je imao Nijemac. Tom operacijom smanjen je pritisak na mozak, a stručnjaci predviđaju da bi tokom vikenda Schumacher mogao na kratko biti probuđen iz kome. 

Danas su navijači Ferrarija najavili dolazak kako bi dali podršku velikom šampionu. Svi navijači koji su planirali svoj dolazak pozvani su da se pojave u bojama Ferrarija te da u tišini i s poštovanjem daju podršku velikanu Formule 1. 

"U ovim teškim danima, povodom Michaelovog rođendana, želimo da pokažemo svoju podršku tako što ćemo u bolnici u Grenoblu organizovati jedan umjeren i tih događaj. Sve će biti u crvenom," poruka je na zvaničnoj Facebook stranici Ferrarija. 

Trenutno do Schumachera može doći samo sedam ljudi, a to su njegov brat Ralf, supruga Corinna, menadžer Willi Webber, Ross Brawn, glasnogovornica Sabine Kehm,  Gerard Saillant, te Jean Todt. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.