Schumacher: Hamilton je došao u pravo vrijeme

Mercedes ima veliku priliku za napredak

Schumacher: Hamilton je došao u pravo vrijeme

Michael Schumacher je pojasnio da se Hamilton pridružuje Mercedesu u pravom trenutku, nakon što je tim imao lošu sezonu i u novoj godini se želi odužiti za loše rezultate.

Schumacher, koji se od takmičenja oprostio po drugi put na kraju ove sezone, izjavio je da osjeća kako je Hamilton prava zamjena.

 

" U prve dvije godine nismo bili u mogućnosti boriti se na više strana. Kad su postojali problemi morali smo ih rješavati tako da smo u to vrijeme zapostavili razvoj. Smatram da tim trenutno ima puno bolju strategiju za 2013. i godine poslije", izjavio je Mercedesov bivši vozač.

 

" Bolid koji smo imali prošle godine je bio građen pod starim uslovima, govorim o kvantitetu, ne o kvalitetu i to je uvijek bio razlog zbog kojeg je razvoj stagnirao", zaključio je Schumacher. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.