Schumacher: Hamilton je za Mercedes pravi izbor

I on bi to isto napravio

Schumacher: Hamilton je za Mercedes pravi izbor

M. Maksimović

Po prvi put nakon što je Lewis Hamilton potpisao ugovor sa ekipom Mercedesa, Michael Schumacher je javno prokomentarisao potez čelnika svoje sadašnje ekipe.

Jer, upravo će Hamilton u bolidu Mercedesa zamijeniti Michaela Schumachera. Istovremeno, Michael je objasnio kako nije zbog dolaska Lewisa, otpušten iz ekipe Mercedesa.

 

''Ljudi iz Mercedesa su već ranije naglašavali kako želi nastaviti saradnju i nakon 2012.godine.Nudili su ugovor i na više godine, ne samo jednu, međutim ja sam to teško mogao prihvatiti, pa čak i da se radilo o samo jednoj godini. Već nekoliko mjeseci sam se počeo pripremati za povlačenje. Nije mi žao što sam se 2010. godine vratio jer sam u ove tri godine doživio Formulu iz jednog drugog ugla, što je uticalo na mene kao na čovjeka. Sada sam otvoreniji, opušteniji'', tvrdi Michael.

 

Što se tiče prelaska Lewisa Hamiltona, Schumacher je istakao:

 

''Ako se pruži mogučnost da potpišete ugovor sa Hamiltonom, onda tu priliku ne propuštate. I ja bih isto napravio baš kao i Mercedes jer je Lewis pravi izbor''.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti