Schumacher i Mercedes kažnjeni sa 10.000 eura

Ugrozio Hamiltona

Schumacher i Mercedes kažnjeni sa 10.000 eura

A. Haznadarević

Nakon kvalifikacija za utrku Formule 1 u Južnoj Koreji ekipa Mercedesa i njen pilot bivši svjetski prvak Michael Schumacher kažnjeni su sa 10.000 eura. 

Kaznu je odredilo rukovodstvo takmičenja zbog neoprezne vožnje njemačkog vozača prilikom izlaska iz boksa i ugrožavanja Lewisa Hamiltona. 

 

Mercedes je kažnjen jer je dozvolio svom vozaču da se uključi na stazu iako se Hamilton približavao. Britanac, koji će naredne sezone u Mercedesu zamijeniti upravo Schumachera, uspio je izbjeći sudar.

 

"Srećom boksovi u Južnoj koreji su široki. Vidio me je na vrijeme i uspio izbjeći sudar. Žao mi je što je do toga došlo'', kazao je Schumacher. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.