Schumacher nije divljao po stazi....

Tužilaštvo napokon progovorilo

Schumacher nije divljao po stazi....

Napokon malo više informacija (provjerenih) u slučaju Michaela Schumachera. Francusko državno tužilaštvo je održalo pres konferenciju na kojoj se govorilo o okolnistima nesreće koja se dogodila Michaelu Schumacheru.

Važnu, možda čak i presudnu ulogu u istrazi ima snimak sa kamere koja je bila postavljena na kacigu Michaela Schumacera. Iako je kaciga bila poprilično uništena, snimak je ostao i očito je upotrebljiv. Već sada bi trebao doći u ruke stručnjaka za alpinizam.

" Snimak koji smo pogledali dao nam je popriličan broj informacija. Tužiteljima su na raspolaganju dvije minute snimka, ali i to bi trebali biti dovoljno. Teško je reći koliko je brzo išao. Samo možemo reći da je bio jako dobar skijaš i da je brzina bila u skladu s okolnostima. Spuštao se strmijim dijelom staze pa je postojala određena brzina. Pokušao je usporiti, ali bilo je to teško kada se jednom našao izvan staze. Jedna od njegovih skija naišla je na kamen. Nesreća se dogodila osam metara izvan staze" objasnio je tužitelj Patrick Quincy.

Još prije nekoliko dana se pojavila informacija kako je Michael u trenutku nesreće pomogao prijatelju ili čak njegovoj kćerki, ali tužilaštvo nema takvu informaciju. Baš kao što ne posjeduje navodni snimak jedng od skijaša koji se u tom trenutku našao na stazu, čak u tužilaštvu sumnjaju da taj snimak uopšte ne postoji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.