Schumacher nije mogao izbjeći sudar, ali ni kaznu

Schumacheru kazna pomjeranjem deset mjesta unazad u Japanu

Schumacher nije mogao izbjeći sudar, ali ni kaznu

M. Maksimović

Michael Schuamcher je u Singapuru upisao svoje sedmo odustajanje ove sezone. Nanizao je Australiju, Kinu, Španiju, Monako, Kanadu, Mađarsku i sada Singapur.

Ovaj put se zabio u Francuza Jeana Erica Vergnea prilikom kočenja u krivini broj 14.Vergne je bio duelu sa Perezom prije nego što je iza njegovi leđa naletio Schumacher.

 

''Ja sam pokušavao zakočiti, čak i ranije nego inače, ali bolid nije usporio. Točkovi su blokirali, ja sam učinio sve da izbjegnem sudar, ali nisam mogao. Žao mi je ljudi u našoj ekipi, Vergnea, ali moramo vidjeti šta se dogodilo. Mislim da se radi o nekom tehničkom problemu'', izjavio je nakon utrke Michael koji je kasnije kažnjen.

Tako će u narednoj utrci u Japanu starti deset mjesta unazad u odnosu na rezultat u kvalifikacijama. Još jednom ove sezone. 

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.