Schumacher opet operisan, još uvijek u životnoj opasnosti

Doktori potvrdili da se stanje malo popravilo

Schumacher opet operisan, još uvijek u životnoj opasnosti

Danas od 11 sati održana je nova press konferencija na kojoj su glavni anesteziolog i neurohirurg izvijestili javnost o stanju sedmerostrukog svjetskog prvaka, Michaela Schumachera.

Doktori su rekli kako je sinoć izveden još jedan operativni zahvat. Oni su smanjili pritisak na mozak Michaela Schumachera, a situacija je trenutno malo bolja nego jučer. 

Dva dana nakon nesreće Schumacher se i dalje nalazi u stanju inducirane kome. Nijemac se i dalje bori za život. Prvih 48 sati ključni su kod povreda glave kakve je pretrpio Schumacher. 

"Sinoć smo obavili još jedan operativni zahvat kako bi smanjili pritisak na mozak. Trenutno mnogo bolje kontrolišemo njegovo stanje, ali ne možemo reći da je izvan životne opasnosti. Samo smo dobili malo više vremena," rekli su doktori na današnjoj press konferenciji. 

"Kada ste na intenzivnoj njezi stvari se mogu popraviti jako brzo, ali i sve može krenuti loše isto tako. Ne možemo reći u kakvom će stanju biti kada se probudi," rekli su doktori. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.