Schumacher podržava Ferrari

Schumacher podržava Ferrari

A. Beganović

Sedmostruki svjetski prvak Michael Schumacher rekao je da podržava postupke Ferrarija i timske naredbe tokom utrke za Veliku nagradu Njemačke.

Ferrari je poslije utrke kažnjen zbog timskih naredbi i naći će se pod istragom Svjetskog savjeta za auto-moto sport u Parizu.

Timske naredbe u Formuli 1 su zabranjene od utrke u Austriji 2002. godine kada su iz Ferrarija rekli Rubensu Barrichellu da pusti Schumachera da ga obiđe.

Schumacher kaže da su takve situacije nelagodne, ali u nekim okolnostima neophodne.

"Mogu da vidim da u godinama kada smo mi to radili, vodili smo toliko da su ljudi smatrali da to uopšte nije potrebno. No, to morate da uradite na lijep način i da ne bude skroz očigledno. Neka bude borba, ali tu je samo jedan cilj, a to je osvajanje titule", istakao je Schumacher.

Nijemac je također rekao da bi mnogo pitanja bilo postavljeno ako bi Ferrari ili Alonso na kraju sezone izgubili titulu za manje od sedam bodova, koliko iznosi bodovna razlika između pobjednika utrke i drugoplasiranog.

"U prošlosti sam ja bio kritikovan upravo zbog toga. Moram da kažem da 100 posto razumijem njihovu odluku i ja bih isto postupio kada bih bio na njihovom mestu. Na kraju, zbog čega smo mi ovdje? Borimo se za titulu, a samo jedan vozač to može da učini", naglasio je Schumacher.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.