Schumacher propušta naredne dvije trke

Nakon katastrofe u Australiji i Maleziji

Schumacher propušta naredne dvije trke

Glasnogovornik Ferrarija potvrdio je da Michael Schumacher neće putovati sa ekipom na velike nagrade Kine i Bahreina.

Angažman sedmostrukog svjetskog prvaka na mjesto savjetnika italijanskog tima nije naišao na odobravanje navijača Ferrarija tokom prve dvije utrke što je nagnalo čelnike da počnu razmišljati o njegovoj budućnosti u timu.



Schumacher je nakon prve dvije utrke postao meta podsmjeha nakon što su mediji počeli špekulisati da je upravo on donio odluku da Ferrari pošalje Raikonena na suhu stazu za gumama mokru stazu. Ferrari ni u Maleziji, kao ni u Melbourneu nije osvojio niti jedan bod, a so na ranu dosuli su njemački novinari proglasivši Schumachera klasičnim kockarom.

Na sastanku u Marranelu na kojem nije prisustvovao i Schumacher odlučeno je da će nekadašnje prvo ime Formule 1 preskočiti naredne dvije utrke. Predsjednik Ferrarija, Luca di Montezemolo odlučan je namjeri da zaustavi ismijavanja njegove ekipe.

“Ne želim da Ferrari bude u TV komedijama nakon svake utrke.”, zaključio je on. “

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.