Schumacheru potrebna nova vozačka

Neočekivani problemi

Schumacheru potrebna nova vozačka

A. Beganović

Michael Schumacher treba novu vozačku dozvolu za Formulu 1 ako će zamijeniti povrijeđenog Brazilca Felipea Massu u Ferrariju na VN Evrope u Valenciji, objavio je danas Međunarodni automobilistički savez (FIA).

Sedmerostruki svjetski prvak Schumacher zadnji se put takmičio u Formuli 1 na VN Brazila 22. oktobra 2006. godine, ali kako se doznaje od glasnogovornika FIA-e, vozačka dozvola za Formulu automatski istječe na kraju svake godine.

Međutim, prema pravilima FIA-e dozvola može biti izdana i u vanrednim okolnostima.

Zahtjev za novom dozvolom treba predati talijanski motosport savez najmanje 14 dana prije VN Europe koja se vozi 23. avgusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti