Schumacheru smanjuju dozu lijekova i masiraju mišiće

Proces buđenja u toku...

Schumacheru smanjuju dozu lijekova i masiraju mišiće

Proces buđenja Michaela Schumachera iz kome i dalje je u toku, ali napreduje vrlo polagano otkrila je glasnogovornica porodice edmerostrukog svjetskog prvaka u formuli 1 Sabine Kehm.

" Michaelu se svakoga dana masiraju mišići kako ne bi atrofirali, a smanjuje mu se doza lijekova. Doza se smanjuje kako bi se mogao probuditi, ali to bi moglo potrajati još neko duže vrijeme" tvrdi Kehm.

Schumacherova temperatura također je smanjena kako bi se smanjila oteklina na mozgu. Doktori tvrde kako je često potrebno i nekoliko pokušaj da bi se nekoga sigurno i uspješno probudilo iz inducirane kome. Dio stručnjaka smatra kako su pokušaji doktora da ga probude dobar znak.

" To vjerojatno znači da su doktori procijenili da mu je oteklina splasnula" izjavio je dr. Clemens Pahl, stručnjak za ozljede mozga u londonskoj bolnici King's College.

Prije nekoliko dana francuski L’Equipe je napisao kako je Schumacher nakratko otvorio oči tijekom neurološkog pregleda.

" Doktori će htjeti vidjeti hoće li pozdraviti, može li se prisjetiti događaja prije nesreće, te hoće li prepoznati članove porodice" dodao je ugledni neurokirurg Anthony Strong.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.