Schumi produžuje saradnju sa Ferrarijem

Schumi produžuje saradnju sa Ferrarijem

Italijanska momčad Ferrari trebala bi produžiti ugovor s Michaelom Schumacherom koji inače radi kao savjetnik Scuderie otkako je završio karijeru kao vozač Formule 1 2006., ocijenio je Schumijev agent Willi Weber.

"Dogodiće se nešto na VN Italije u Monzi za dva tjedna. Praznici su gotovi u Italiji i možemo razgovarati", kazao je Weber za dnevnik "Abendzeitung".

"Jasno je da je Ferrari shvatio kakvu važnost porodica Ferrari ima za Michaela", dodao je.

Ugovor koji veže Schumachera s Ferrarijem od njegove sportske mirovine, ističe krajem sezone.U ulozi savjetnika 40-godišnji Nijemac bio je posebno blizu Italijana Luce Badoera, koji mijenja povrijeđenog Felipea Massu, na VN Evrope u Valenciji ovaj vikend. Schumacher je u početku trebao biti zamjena za Massu, ali je odustao zbog bolova u vratu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.