Schumi se ne vraća!

Schumi se ne vraća!

Ferrari je jutros objavio da će njegov rezervni vozač Luca Badoer zamijeniti Brazilca Felipea Massu, koji je povrijeđen u kvalifikaciionoj utrci za VN Mađarske krajem maja.

"Kako Michael Schumacher sada više nije u stanju zamijeniti Felipea Massu na idućoj VN Evrope, momčad Ferrarija objavljuje da će njen bolid voziti Luca Badoer", objavio je Ferrari u svom saopštenju.

Sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 Nijemac Michael Schumacher je prvo trebao zamijeniti Massu. Međutim, on je utorak objavio da se ipak neće vratiti na automobilisticke staze zbog problema s vratom.

Badoer (38) je vozio pedesetak F1 utrka u manjim momčadima, a zadnji put na jednoj utrci nastupio je 1999. u bolidu Minardija.

Nakon toga ovaj Italijan bio je Ferrarijev testni vozač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.