Seb prvi poslije drugog dana relija Španije

Citroenov broj jedan u prednosti ispred Latvale

Seb prvi poslije drugog dana relija Španije

Citroenov prvi vozač, Sebastien Loeb, je drugi dan relija u Španiji završio na prvom mjestu i tako produžio svoje vodstvo pred završni dan.

Loeb je u jutarnjem dijelu relija vodio ispred Fordovog Latvale sa razlikom od 18.9 sekundi i u naredne tri etape bio brži od Finca. Trenutno vodstvo Loeba je 27 sekundi i na dobrom je putu da svoju WRC karijeru završi pobjedom.

 

" Sve je bilo veoma dobro za mene. Vozimo na tvrdim gumama, to je bio dobar izbor. Pojedini dijelovi staze su bili pomalo skliski tako da sam morao biti veoma pažljiv da bi zadržao Latvalu na distanci", bile su riječi Francuza.

 

Reli Španije će biti zaključen u nedjelju, preostalo je još šest etapa i takmičarska razdaljina od 93.94 kilometra. Etapa 13 koja je duga 16.35 kilometara, na programu je sutra od 07.50 sati prema lokalnom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.