Sebastian Vettel juri četvrtu pobjedu za redom

Nijemac u potrazi za petom ovosezonskom pobjedom

Sebastian Vettel juri četvrtu pobjedu za redom

Red Bullov pilot, Sebastian Vettel, cilja na četvrtu pobjedu za redom i svoju petu u sezoni. Formula 1 dolazi u posjetu Indiji, na stazu koju je Nijemac okarakterisao kao jednu od najizazovnijih u kalendaru.

Vettel je prošle godine na istoj stazi uknjižio pobjedu, a trenutno je vodeći u prvenstvu sa šest poena prednosti u odnosu na Fernanda Alonsa.

 

Staza pod nazivom Buddh International je duga 5.125 kilometara i nalazi se nedaleko od New Delhija. Sa prosječnom brzinom od 235 kilometara na sat, ovo je druga najbrža staza, odmah iza Monze.

 

" Sviđa mi se način na koji je staza osmišljena, ali ne samo zato što sam pobijedio ovdje. Ima dosta promjena u visini tokom kruga i to je veoma zabavno. Do sad se ova utrka pokazala kao jedna od onih u kojima ima najviše izazova", izjavio je Vettel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.