Sebastian Vettel: Osjećaj je nevjerovatan

Vettel ulazi u historiju Formule 1

Sebastian Vettel: Osjećaj je nevjerovatan

Sebastian Vettel priznaje da je bilo nevjerovatno osigurati treću titulu u Formuli 1 u dramatičnom finalu sezone.

Red Bullov pilot je u posljednju utrku sezone ušao sa vodstvom od 13 bodova ispred svog velikog rivala Fernanda Alonsa.

 

Odmah na startu se morao suočiti sa velikim poteškoćama nakon što je imao kontakt sa Sennom koji je uzrokovao Vettelovo okretanje na stazi.

 

U kišnim uvjetima je Nijemac ipak uspio osvojiti šestu poziciju na VN Brazila i time je osigurao svoju treću titulu svjetskog prvaka. Ova pobjeda znači to da Vettel ulazi u historiju Formule 1 kao najmlađi trostruki šampion.

 

" Teško je zamisliti šta mi prolazi kroz glavu u ovim trenucima. Pun sam adrenalina i ako bi me udarili ne bih to osjetio. Utrka je bila nevjerovatna. Nije bio dobar osjećaj prilikom sudara, bolid je bio oštećen i na tome smo izgubili dosta brzine. Imao sam sreću da me niko nije udario nakon toga", izjavio je Vettel.

 

" Nevjerovatno je, ali najvažnije je da smo tokom cijele sezone vjerovali u sebe. Mnogi su pokušali igrati prljavo, ali mi nismo bili ometeni time i nastavili smo držati svoj pravac, svi u timu su odradili veoma dobar posao. Moram se zahvaliti kompletnom timu. Mi smo jedna grupa i borimo se jedan do drugog, a ne jedan protiv drugog. Ponosam sam na to.

 

" Osvojiti treću titulu u Brazilu odakle je jedan od mojih najvećih idola Ayrton Senna, bilo je teško zamisliti da ću se pridružiti njemu i ostalim velikim imenima osvajanjem tri titule zaredom. Moj radio nije bio u funkciji na kraju, plakao sam, niste to čuli i veoma sam sretan zbog toga. Ne mogu pronaći prave riječi da opišem šta trenutno osjećam."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.