Šef Mercedesa: Sviđa mi se uloga autsajdera

Šef Mercedesa Toto Wolff jasan

Šef Mercedesa: Sviđa mi se uloga autsajdera

D. Rakanović

Šef Mercedesa Toto Wolff priznao je da je Ferrari favorit za osvajanje svjetske titule. 

On je prihvatio činjenicu da Mercedes više nije favorit, ali rekavši kako to nije ni loše. 

Šest utrka sezone je prošlo, a Mercedes zaostaje 17 bodova za Ferrarijem. Italijanska ekipa unijela je ponovo neizvjesnost u Formulu 1 s obzirom da je prethondih sezona Mercedes bio nedodirljiv.

“Sviđa mi se ta uloga autsajdera jer ljudi navijaju za njih”, rekao je za Motorsport Toto Wolff i dodao:

"Tako je od početka sezone. Mi nikako nismo uspjeli spojiti dvije dobre vožnje oba bolida. Bottas je imao odličan vikend u Sočiju, ne i Lewis koji je, pak, odličan bio u Barceloni”.

Šef Mercedesa pohvalio je Ferrari koji ove sezone još uvijek nije imao niti jednog problema. 

U plasmanu konstruktora nakon šest utrka Ferrari je prvi sa 196 bodova, dok Mercedes ima 179, a u plasmanu vozača vozač Ferrarija Sebastian Vettel vodi sa 129 bodova, 25 više od Lewisa Hamiltona iz Mercedesa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi